Du er god nok!

Det er noe jeg prøver å være mer bevisst på å si til meg selv og jentene mine.

Som mor så er det viktig for meg at jentene mine vet at de er gode nok og innsatsen de gjør er GOD nok.

Det å ha jenter innebærer mange interessante observasjoner, de blir målt på en helt annen måte enn gutter og da gjerne på utseende. Og dette fra de er bittesmå.

Først er det i barselgrupper, der er de heldigvis for små til å få det med seg. Så starter de kanskje i barnehage, der får de også komplimenter for utseende, da spesielt hvis de har kjole og noe fint i håret. Jeg har mer enn en gang frest innvendig når en av dem ble møtt med : ” så fin du er i kjole og med fletter”, for det hadde jo holdt i massevis å si: ” så kjekt å se deg igjen”.

Den episoden som sitter best i var nå jeg hadde mine to yngste med og stoppet for å si hei til en bekjent, og denne bekjente kommenterte høyt og tydelig foran jentene hvor nydelig hun ene var og at hun tydelig var skjønnheten i familien. Samtalen ble avsluttet og jeg gikk derfra med en vemmelig smak i munnen. Slikt er ikke greit.

Jentene våre trenger å få bekreftelse på at ting de gjør bra fra tidlig alder, og ikke bli bedømt på utseende. Det de gjør er godt nok!

screenshot_20170207-124340.jpg

For hvor mange av oss har ikke tatt dårlige beslutninger kun for bekreftelse på at vi er gode nok, jeg vet jeg har det i ungdommen. Men i min ungdom fantes ikke sosiale medier.

Og nå er det etter min oppfatning ennå verre, vi skal være superfit, se 20 år yngre ut enn det vi er, ikke ha grå hår, bak alt fra bunn av, lag middag helst av innhøsting fra egen hage, jobb og vær selvstendig men ikke jobb så mye at ungene ikke ser deg. Vær med venner, vær med partneren, reis på ski, reis til syden og ikke glem å realisere deg selv og alt dette med et smil om munnen.

Og har du ikke partner eller barn, så må du jo være på leting etter den rette. For det er en sprø oppfatning der ute at du kan jo ihvertfall ikke være singel.

Stopp denne galskapen! DU er GOD nok som du er, ikke etterstreb noe som ikke er deg i utgangspunktet. Liker du å trene, ja så tren for din egen del. Liker du botox, ja så ta det hvis det er det rette for deg, men husk at du er god nok uten også.

Tenk på når du lo sist, når hadde du det skikkelig morsomt og satt igjen med den gode følelsen av glede. Du tenkte nok hverken på vekt, rynker eller grå hår i det øyeblikket.

Jeg har hoppet av dette kjøret og etter jeg fylte 40 år, så har jeg fått en litt gi f… holdning til ganske mye. For etter mange år så har jeg innsett at jeg er mer enn god nok. Jeg har både mann og venner som forteller meg det, men det hjalp jo å lytte og ta det innover seg i tillegg.

Jeg farger ikke håret lengre, har sluttet å bruke linser daglig og har tatt et standpunkt om kosmetiske inngrep og injeksjoner. For hvordan kan jeg vise jentene mine at de er gode nok hvis jeg skal fikse så mye på meg selv?

Og ja, jeg har fått kommentarer på de grå hårene noe som igjen er frustrerende, for jeg er jo meg både med og uten de grå hårene.

Vi må gå foran og si at det er greit å være seg selv. Og stå for det.

Det er et stort tema og kan skrives mye om det, men husk at døtrene våre gjør ikke som vi sier men som vi gjør. Snakk om selvfølelse, snakk om å ha tro på seg selv og snakk om dette at alle kan ikke være flinke til alt, men alle er veldig flinke til noe.

Og til dere guttemammaer: Lær sønnene deres å behandle mine døtre med respekt og ha tro på seg selv 😉

Edit: Jeg vil bare klarere at jeg selvfølgelig lærer jentene mine å respektere alle både jenter og gutter. Og at jeg mener at begge kjønn skal ha lik respekt for hverandre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s