Er dette livet nå?

Et skoleår går mot slutten og utgangen på året er annerledes enn det jeg så for meg og håpet på.

Det har vært et skoleår med oppturer og nedturer, fra skole hver dag til ingen skole i det hele tatt. Nå er vi heldige og har et godt team rundt oss.

Men hadde noen sagt til meg ifjor at neste år at ord som ansvarsgruppe, hjelpemidler, støttekontakt, koordinator skulle være i vårt hverdagsliv hadde jeg nok stilt meg undrende til det.

Livet blir til mens man lever, men vi har alle noen tanker og forhåpninger om hvordan det skal bli. Er det en ting jeg har lært det siste året med skolebarn er at det blir ikke slik.

Dette bildet fra turen idag symboliserer hvordan jeg har det akkurat nå:

20170525_122918

Langt bak i skodda ligger det jeg ser klart hver dag. Mot dette punktet går stien, opp og ned, rundt knauser, svingete og noen ganger rett frem.

Ifjor trodde jeg at jeg så målet klart og tydelig, og at stien var litt svingete.

Nå er målet uklart og jeg vet ikke hva som venter rundt neste sving. Frem til nylig har jeg vært brennsikker på at fulltidstudie til høsten skulle gå fint, det tror jeg dessverre ikke går nå. Så jeg starter i det små med de nødvendige studiepoengene og satser på at neste høst er det litt mer klart. Hagedesignjobbing er minimert og det samme er alt annet som har med jobb å gjøre.

Det sosiale trodde jeg også skulle vært tilbake til det som var normalen tidligere, det er det heller ikke. Jeg gir avkall på mye, takker nei og prioriterer etter dagsform.

For noen dager er lyse og fine, andre veldig mørke.

Dette er en relativt ny situasjon for meg å være i, så når noen tar seg tid til å ringe og spørre om jeg vil være med så blir jeg takknemlig.

Og aller mest takknemlig for at jeg kan si nei og vite at jeg blir spurt igjen.

Dette skoleåret har krevd vanvittig mye og kostet mye, for alle sammen.

Den hverdagen vi kjente vet jeg ikke om vi noengang får tilbake. Vil vi ha den tilbake?

Det vet jeg heller ikke. Men det jeg vet at langt der fremme er det håp om at skodda letter og at fremtiden trer frem klar og godt synlig. Men veien dit innebærer mer opp og ned og mange svinger. Så en dag om gangen.

Ha en fin langhelg ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s